In memoriam Stefaan Louagie en Gerd Lejuste (+ 07.12.2012)

 


Op zaterdag 15.12.2012 was in Zerkegem de triestige begrafenis van top-genealoog Stefaan Louagie (54) en zijn vrouw Gerd Lejuste (50). Ze kwamen op vrijdag 07.12.2012 om het leven, toen een zekere Ewoud Pollentier (24), zoon van een dierenarts uit Oudenburg, frontaal met zijn BMW inreed op hun auto. Volgens een krantenbericht had de toen 24-jarige aanrijder kort daarvoor als een gek een andere wagen voorbijgestoken. In de voorbije jaren had hij trouwens al twee andere ongevallen veroorzaakt.

Stefaan Louagie was een reus in het stamboomonderzoek. Werkte niet alleen aan zijn eigen stamboom, maar verzamelde zoveel mogelijk gegevens van zijn collega-speurders om daarmee anderen vooruit te helpen, o.m. in Familiekunde Vlaanderen. Beroepshalve een zeer sociale leraar, net als zijn echtgenote, en een goede vader. De kerk van Zerkegem was dan ook veel te klein: vr het portaal was een tent gezet, maar de mensen stonden tot op de straat om de dienst te volgen op TV-schermen.

We zullen Stefaan niet vergeten en wensen zijn zonen Brendan Louagie en Madoc Louagie heel veel moed nu ze in n klap zonder ouders verder door het leven moeten.